استان اصفهان تولید کننده روزانه تخم مرغ استان ۵۳۰ تن
اصفهان قطب پروتئین کشور؛ رتبه نخست تولید شیر، تخم مرغ و گوشت بوقلمون در اختیار استان اصفهان است معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان: تولید روزانه تخم مرغ استان ۵۳۰ تن است، در...
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان: تولید روزانه تخم مرغ استان ۵۳۰ تن است، در حالی که مصرف روزانه استان کمتر از ۲۰۰ تن بوده و بیش از سه برابر نیاز استان مازاد تولید وجود دارد
به گزارشاصفهان رسانه معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی تخم مرغ برگزار شد گفت: استان اصفهان با تثبیت جایگاه خود به عنوان پیشرو در بخش کشاورزی و دامپروری، موفق به کسب رتبه اول کشور در تولید سه محصول استراتژیک شیر، تخم مرغ و گوشت بوقلمون شده است. بر اساس آمار اعلام شده، اصفهان با تولید سالیانه ۲۰۹ هزار تن تخم مرغ، ۱۶ درصد نیاز کشور را تأمین میکند و این حجم تولید، بیش از سه برابر نیاز مصرفی خود استان است. همچنین، اصفهان در تولید گوشت مرغ رتبه اول و در تولید گوشت قرمز رتبه دوم کشور را در اختیار دارد.
حسین ایراندوست با ارائه جزئیات عملکرد بخش دام و طیور، تأکید کرد حفظ و به دست آوردن این جایگاههای برتر کشوری، مرهون تلاش و مدیریت واحدهای تولیدی در استان است. حجم کل تولید پروتئین استان اصفهان به ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تن میرسد.
ایراندوست با اشاره به تولید سالیانه ۲۰۹ هزار تن تخم مرغ در استان اعلام کرد که دارای رتبه اول در تولید تخم مرغ در کشور هستیم. در حال حاضر ۲۰۶ واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت بیش از ۱۶ میلیون قطعه در استان فعالیت میکنند.
وی همچنین تأکید کرد تولید روزانه تخم مرغ استان ۵۳۰ تن است، در حالی که مصرف روزانه استان کمتر از ۲۰۰ تن بوده و بیش از سه برابر نیاز استان مازاد تولید وجود دارد. سرانه تولید تخم مرغ در استان اصفهان ۳۹ کیلوگرم به ازای هر فرد است، در مقایسه با سرانه تولید ۱۵.۶ کیلوگرمی کشوری، نشاندهنده توان تولیدی منحصر به فرد اصفهان است.
ایشان ادامه داد؛ اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ را دارد و سالیانه ۱۷۲ هزار تن گوشت مرغ تولید میکند که ۵.۵ درصد تولید کشور است. همچنین، در تولید گوشت بوقلمون نیز رتبه نخست کشور متعلق به استان اصفهان است.
به طور متوسط در هر روز، ۱۵ تا ۱۶ میلیون مرغ گوشتی و همچنین نزدیک به ۱۵ تا ۱۶ میلیون مرغ تخمگذار در سالنهای تولید استان حضور و فعالیت دارند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ابراز داشت:
استان اصفهان با تولید ۱ میلیون و ۹۳۵ هزار تن شیر خام، رتبه اول کشور را در اختیار دارد. این میزان تولید برابر با بیش از ۳ برابر نیاز مصرفی استان است و سهم قابل توجهی در تامین نیاز کشور دارد.
اصفهان در حوزه تولید گوشت قرمز نیز با فاصله کمی نسبت به رتبه اول، جایگاه دوم تولید کشور را از آن خود کرده است.
در پایان ایشان اظهار کرد: حفظ چنین سطحی از تولید و تأمین نیاز بیش از سه برابری استان در محصولات استراتژیک، یک دستاورد بزرگ مدیریتی و فنی است که نشاندهنده توانمندی و ظرفیت بالای کشاورزی استان اصفهان در تامین امنیت غذایی کشور است.